Onderheien of opspuiten jaren 30 woning

Onderheien of opspuiten jaren 30 woning

Berichtdoor BasGoed » do okt 15, 2015 3:51 pm

Hallo allemaal,

Ik heb met veel interesse een jaren 30 woning op het oog die scherp geprijst staat omdat hij al ruim driekwart jaar te koop staat. Deze woning stamt uit 1935 en is niet onderheid. De woning zelf is vrijstaand, heeft als basis afmetingen 8meter(d)x6,5meter(b).

Nu komt het addertje, het huis heeft een scheefstand van 30cm over de gehele breedte.
Het huis loopt scheef naar de rechterhoek van het huis, over de breedte gezien.

Het huis is volgens diverse bronnen gezakt toen er een grootschalige nieuwbouw achter het huis plaatsvond, zo'n 30 jaar geleden, maar daarna niet meer.

Ik ben voor een tweede bezichtiging langsgeweest met een vriend van me, die aannemer is en veel verstand van oude woningen heeft door zijn levenlange ervaring met het opknappen van deze. Het huis vertoont geen scheuren, de bakstenen zien er super uit, overal dubbelglas etc, kozijnen zijn hardhout en goed etc. Deze aannemer zegt dat het huis in perfecte staat is en niet verder gaat zakken, zoals de bewoners die er nu al 35 jaar in wonen ook toezeggen.

Ik heb wel problemen met de scheefstand, omdat het zeer merkbaar is op zowel begane grond als eerste verdieping.

Nu heb ik wat gelezen over injecties in de grond zodat het huis aan een kant hoger wordt gedrukt, iemand ervaringen hiermee?
Verder bestaat natuurlijk altijd nog de optie achteraf te onderheien. Ik weet dat dit dure kostenplaatjes zijn, echter op diverse internetpagina's gekeken en kan nergens een ongevere prijs zien. Ik begrijp dat jullie te weinig details hebben om een perfecte schatting te maken, en ik heb uiteraard ook nog geen bodemonderzoek of wat dan ook gedaan, het huis is namelijk nog niet van mij.

Weet iemand ongeveer wat zo'n onderheiingsproject zou kunnen kosten, of weet iemand een gespecialiseerd bedrijf hierin waarmee ik in contact zou kunnen komen? Ik zie op internet door de bomen het bos niet door de honderden bedrijven etc. Erg benieuwd naar jullie kijk hierop.

Alvast bedankt,

Bas.
BasGoed
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
 
Berichten: 1
Geregistreerd: do okt 15, 2015 3:41 pm

Advertisement

Keer terug naar Fundering