muur van enkelsteensgarage isoleren

muur van enkelsteensgarage isoleren

Berichtdoor mieke » di jan 18, 2005 7:45 pm

In ons nieuwbouwhuis wat nog gebouwd moet gaan worden zit een wand die enkelsteens is in de garage (aan de andere kant grenst de garage aan het huis). De projectontwikkelaar vraagt wel € 7.500,- om de muur te isoleren. Dit vinden we erg duur. Is dit zelf ook te doen en kun je in grote lijnen (of gedetailleerd als je daar zin in hebt :D ) uitleggen wat we daarvoor moeten doen als we dat zelf willen doen?
Alvast hartelijk dank, groeten van Mieke
mieke
 

Advertisement

Berichtdoor Rick » wo jan 19, 2005 10:18 am

Beste Mieke,

Allereerst €7500,- is wel erg duur nooit doen.
Het is makkelijk zelf te uit te voeren, er zijn hier 2 mogelijkheden voor.
1. Goedkoop maar kwetsbaar
2. Wat duurder en Sterk
In beide gevallen ga ik ervan uit dat er een betonvloer in de garage is gestort.
Manier 1.
Onder en boven twee liggers van houten regels maken en deze vastboren aan vloer en plafond. De regels een paar cm. los houden van de gemetselde wand. Daartussen een staand regelwerk maken en de regels om de 30 cm. plaatsen. Hou rekening met de gipsplaten van 60cm. breed dus begin met de eerste regel hard 60cm. uit de kant. Tussen de regels plaats je steenwol spouwplaten, met een rc-waarde (isolatiewaarde) van 3. Werk de wand af met gipsplaten. Gebruik hiervoor de zwarte gipsplaatschroeven. Vervolgens is de wand te sausen of stucadoren.
Manier 2.
Deze is wat moeilijker voor de thuisklusser maar zeker niet onmogelijk.
Zet links en rechts van de wand een houten regel met de achterkant gelijk met voorkant van de niewe wand. Neem een ytong lijmblok of kalkzandsteen lijmblok. Schrijf de hoogte af van de eerste paar blokken op de muur, boor op deze hoogtes lijm ankers in de muur (ongeveer 6 per m2) druk de isolatie plaat over de ankers heen en zet ze vast met een schoteltje (past op lijmanker weten ze bij de bouwmarkt) Span nu een draad tussen de twee regels op de hoogte van het eerste blok. Is de ondergrond niet gelijk zet dan de eerste laag in de metselspecie. De lijmankers komen tussen elke laag lijmblokken, en bouw zo de wand verder op.
Is dit duidelijk genoeg ?
Met vr. gr.
Rick
Avatar gebruiker
Rick
Bouwlink Team member
Bouwlink Team member
 
Berichten: 762
Geregistreerd: do dec 30, 2004 6:57 pm


Keer terug naar Isolatie

cron