Alles over een sondering, wat is een sondering

Plaats reactie
aannemer amsterdam
klusser
klusser
Berichten: 43
Lid geworden op: wo jul 02, 2008 2:01 pm
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Alles over een sondering, wat is een sondering

Bericht door aannemer amsterdam » za apr 14, 2012 9:25 am

Sondering Amsterdam

Ik ben bouwkundig adviseur en aannemer in Amsterdam Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring die in afgelopen 25 jaar heb opgedaan m.b.t. funderingsherstel in Amsterdam te delen met andere internet gebruikers.

Als er funderingsherstel moet plaatsvinden in bijvoorbeeld Amsterdam moet er eerst een sondering plaatsvinden.

Wat is een sondering: Sondering is een meting met behulp van speciale apparatuur om te meten waar de harde zandlaag zich bevind. Op harde zandlaag komen de stalen buispalen te staan waar de nieuwe fundering op rust.
Op sommige plekken in Amsterdam komt het voor dat de stalen palen soms 26 diep of meer geslagen moeten worden maar op andere plekken maar 12 meter.
Met een sonderings rapport weet de aannemer die het funderingsherstel uitvoert exact hoe diep de palen geslagen moeten worden. Dit is niet alleen van belang om het werk bouwkundig goed uit te voeren maar ook belangrijk voor de begroting. Want hoe dieper de palen de grond in geslagen worden des te duurder het wordt.

Het sonderings rapport, de bouwtekeningen, de constructie berekeningen en nog een aantal andere stukken dienen opgestuurd te worden aan de dienst bouw en woning toezicht Dit is allemaal nodig om een bouwvergunning aan te vragen en te verkrijgen. Bekijk de video hieronder.Wat is een sondering


Link


kopieer de link hieronder en lees hoe onze klanten over ons denken:

http://g.co/maps/y9g7eMet vriendelijke groet,

Fred Tokkie
Laatst gewijzigd door aannemer amsterdam op do mei 17, 2012 2:12 pm, 6 keer totaal gewijzigd.
LEES HOE ONZE KLANTEN OVER ONS DENKEN: http://g.co/maps/y9g7e

aannemer amsterdam
klusser
klusser
Berichten: 43
Lid geworden op: wo jul 02, 2008 2:01 pm
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Alles wat u moet weten over een schoongrond verklaring

Bericht door aannemer amsterdam » za apr 14, 2012 9:34 am

Alles wat u moet weten over een schoongrond verklaring,eenvoudig maar helder uitgelegd

Voordat U met het funderingsherstel oftewel het herstellen of vernieuwen van de fundering kunt beginnen is 1 van de voorwaarden van de gemeente Amsterdam dat de grond die zich onder uw huis bevindt wordt onderzocht op vervuiling. Veel grond in Amsterdam is ernstig vervuild met o.a. zware metalen zoals lood, zink etc. en mag om die reden niet in een gewone bouwpuin container gestort worden. Veel vervuilde grond wordt door een transportbedrijf met een vrachtwagen opgehaald en naar de verbrandingsoven gebracht.

Een gecertificeerd bedrijf neemt grondmonsters/bodemmonsters en watermonsters Als blijkt naonderzoek dat de grond ernstig vervuild is dan is dit een stuk duurder om deze grond af te voeren dan als de grond niet ernstig vervuild is.

Al snel wordt er veel grond weggegraven bij funderingsherstel of kelderbouw/ onderkelderen van uw huis in Amsterdam. Als de grond ernstig vervuild is kost het al snel tussen de 80 en 100 euro per kuub om dit te laten afvoeren per vrachtwagen naar de vuilverbrandingsoven.

Het is daarom zinvol om te weten of de grond erg vervuild is of niet want kan kan U veel geld schelen.

Met vriendelijke groet,

Fred Tokkie

Aannemer in Amsterdam en bouwkundig adviseur
LEES HOE ONZE KLANTEN OVER ONS DENKEN: http://g.co/maps/y9g7e

aannemer amsterdam
klusser
klusser
Berichten: 43
Lid geworden op: wo jul 02, 2008 2:01 pm
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Een juridisch artikel over funderingsherstel in Amsterdam

Bericht door aannemer amsterdam » za apr 14, 2012 9:43 am

Een erg leerzaam juridisch artikel over funderingsherstel in Amsterdam, wat te doen als een bouwmuur gemeenschappelijk is.

Dit is een juridisch artikel over funderingsherstel in Amsterdam, wat te te doen bij een gemeenschappelijke bouwmuur, moeten de buren meebetalen bij noodzakelijk funderingsherstel of niet.


In Amsterdam wordt er tussen buren heel wat ruzie gemaakt over de vraag of het wel of niet noodzakelijk is de fundering van een gemeenschappelijke muur ("mandelige muur" in het juridisch jargon) te herstellen, en of daaraan dan wel of niet door de niet-verbouwende buurman moet worden meebetaald.

Zo ook in het geschil waarin de Hoge Raad in december jl. een interessant arrest heeft gewezen. Het arrest is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Bouwrecht van afgelopen mei (TBR 2011/92), met een gastnoot van O.H. Laan.

Het arrest op zich is niet zo interessant - de Hoge Raad houdt het heel kort, en volstaat met verwerping van het beroep -, maar wel de conclusie van de Advocaat-Generaal F.F. Langemeijer, in die zin dat deze conclusie een mooie aanleiding vormt om de jurisprudentie op het punt van funderingsherstel bij een mandelige muur nog even kort op de rij te zetten:

Vooropgesteld dient te worden dat art. 5.65 BW bepaalt dat mandelige zaken op kosten van alle mede-eigenaars moeten worden onderhouden, gereinigd en, zo nodig, vernieuwd. Er bestaat dus ook een plicht tot bijdragen in de kosten van een noodzakelijke vernieuwing.

Het antwoord op de vraag wanneer er sprake is van een noodzakelijke vernieuwing, hangt af van de omstandigheden van het geval. Het moet gaan om een objectief vast te stellen noodzaak: de enkele wens van een der partijen tot vernieuwing is derhalve niet voldoende.

De vraag is dan: hoe dringend moet de noodzaak zijn? Is er pas sprake van noodzaak bij een acuut gevaar voor instorting, of kan worden volstaan met technische en/of economische redenen voor een vernieuwing?

De rechtspraak hierover is zeer casuistisch, maar vaak komt wel de vraag aan de orde of een huiseigenaar het recht heeft om de mandelige fundering op eigen houtje te laten herstellen, zónder instemming van de buren.

Neen, is het antwoord. Alleen in geval van een acute noodzaak en bij dreigende ernstige schade of verlies mogen zonder instemming van de buren maatregelen worden genomen.

Verder mag, zo blijkt ook uit de jurisprudentie, de noodzaak tot vernieuwing van de fundering niet te snel worden aangenomen. Het is namelijk niet de bedoeling om anderen onverwacht met kosten te confronteren waar overleg had kunnen en behoren plaats te vinden.

In de jurisprudentie staat eigenlijk voorop dat het funderingsherstel van een mandelige muur in beginsel in onderling overleg - en bij gebreke van overeenstemming na een voorafgaande uitspraak van de rechter - dient te worden uitgevoerd.

Gebeurt dit niet, dan kan de verbouwende buurman niet op basis van art. 5:65 BW aanspraak maken op vergoeding van de kosten van herstel van de mandelige fundering.

Samengevat: een verbouwende buurman mag niet te lichtvaardig aannemen dat er sprake is van een noodzaak tot het uitvoeren van funderingsherstel en dat de buren daaraan dus wel moeten meebetalen.

De auteur van dit artikel is een jurist bij Wieringa advocaten in Amsterdam

Met vriendelijke groet,

Fred Tokkie

aannemer in Amsterdam en bouwkundig adviseur
LEES HOE ONZE KLANTEN OVER ONS DENKEN: http://g.co/maps/y9g7e

Plaats reactie