Alles over het aanvragen van een bouwvergunning in Amsterdam

aannemer amsterdam
klusser
klusser
Berichten: 43
Lid geworden op: wo jul 02, 2008 2:01 pm
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Alles over het aanvragen van een bouwvergunning in Amsterdam

Bericht door aannemer amsterdam » za apr 14, 2012 9:17 am

Alles over het aanvragen van een bouwvergunning in Amsterdam

Ik werk zelf al meer dan 25 jaar als aannemer in Amsterdam. Ik kan me helemaal voorstellen dat de aanvraag van een bouwvergunning voor veel mensen een frustrerende en tijdrovende onderneming is. Bovendien vind ik dat je als particulier weinig concrete informatie kunt vinden waar je wel en niet een bouwvergunning voor nodig hebt. De website van de gemeente Amsterdam laat veel vragen onbeantwoord. En als je de gemeente Amsterdam belt dan stuurt men je van het kastje naar het muurtje.

Om het allemaal nog onduidelijker te maken heb je 3 soorten bouwvergunningen (de meest voorkomende)

1 reguliere bouwvergunning (omgevingsvergunning)
2 lichte bouwvergunning
3 vergunning vrij

1 De reguliere bouwvergunning heeft u nodig bij zware en gecompliceerde constructieve ingrepen zoals het slopen van een dragende bouwmuur, muurdoorbraak, vervangen vloerbalken, plaatsen staalconstructies
2 De lichte bouwvergunning heeft u nodig voor kleine en eenvoudige en lichte constructieve aanpassingen maar ook voor kleine wijzigingen in de indeling van Uw huis.

3 Vergunning vrij , tja dit is helemaal een vaag begrip, men zegt dat je vergunning vrij een uitbouw achter je huis mag plaatsen die maximaal 2.5 meter diep is. Toch heb je voor deze zogenaamde vergunning vrije bouwvergunning wel alle bouwtekeningen en rapporten nodig zoals de constructieberekening van de fundering van de uitbouw/aanbouw. Ook moet een sonderingsrapport gemaakt worden om te bepalen hoe diep de palen geslagen moeten worden. En er zijn nog diverse andere zaken waar je een vergunning voor nodig hebt voordat je kunt beginnen met het maken van de aanbouw of uitbouw zoals een schoon grond verklaring. Dus wat is vergunning vrij dan eigenlijk ???


Laat ik over de praktijk hebben. Stel U heeft een huis met een funderings probleem en waar na een funderingsonderzoek is gebleken dat u funderingsherstel moet uitvoeren. Voordat alle bouwtekeningen,de asbest inventarisatie, de sloopvergunning en de constructie berekening rond zijn dan bent U al snel enkele maanden verder en op het moment dat al het papierwerk is ingediend bij de gemeente dat duurt het nog eens drie maanden voordat de bouwvergunning verleend wordt. Dan ga ik er nog wel van uit dat alle ingediende stukken de eerste keer gelijk goedgekeurd worden door de gemeente Amsterdam.

Het is bijna onmogelijk voor U om te weten of om er zelfs achter te komen wat van U verlangt wordt of waar U aan moet voldoen bij het aanvragen van een bouwvergunning in Amsterdam of daarbuiten.

Ik raad U dus aan dit gehele proces uit te besteden, het bespaart u veel frustraties en tijd.

Wij hebben inmiddels zoveel ervaring opgedaan dat wij u soepel door dit proces kunnen heen loodsen

Als u de aanvraag van de bouwvergunning aan ons uitbesteed dan zorgen wij echt voor alles
Wij werken met een team van specialisten zoals constructeurs en architecten die onder leiding van ons al het tekenwerk en de papierwinkel verzorgen zodat U daarna snel en zorgeloos kunt verbouwen.

Besef dat je als klant geld bespaart niet door kwaliteit in te leveren, maar door in de voorbereidende fase van de verbouwing van je huis alles doordacht te ontwerpen en in te delen. Want door het werk eenvoudiger te maken bespaar je op arbeidsuren en dit is doorgaans de grootste post in uw verbouwings-budget.
Om slim te bouwen heb je echt enorm veel praktische en theoretische ervaring nodig.

Bekijk hieronder een video die alles nog eens helder uitlegd:


Link


Met vriendelijke groet

Fred Tokkie

aannemer en bouwkundig adviseur in Amsterdam
LEES HOE ONZE KLANTEN OVER ONS DENKEN: http://g.co/maps/y9g7e

Plaats reactie