Inpandig balkon

Rufes
verbouwer
verbouwer
Berichten: 3
Lid geworden op: za jun 20, 2015 8:04 pm

Inpandig balkon

Bericht door Rufes » do sep 10, 2015 3:02 pm

In ons appartementencomplex heeft de projectontwikkelaar in een nog te koop staande appartement een inpandig balkon gebouwd, een zoals hij het zelf noemt een loggia.

Allereerst heeft de VvE geen toestemming gegeven voor de verbouwing. De VvE is hier nog mee bezig. Inmiddels is de verbouwing af, en komt de gemeente erachter dat er geen vergunning is verleend. Dus de projectontwikkelaar krijgt een kans om een vergunning aan te vragen. Krijgt hij deze mag het inpandig balkon blijven, krijgt hij deze niet dan moet hij de verbouwing terugdraaien.

De bouw van ons appartementencomplex heeft jaren stil gelegen vanwege procedures omdat de buurt geen balkons wilde aan hun tuinzijde. Deze bezwaren zijn allemaal gegrond verklaard en er is aan die zijde geen balkon gemaakt. Echter heeft mijn achterbuurman nu een inpandig balkon boven zijn tuin, en kan er vanaf het balkon in mijn tuin gekeken worden. De tuin is verder afgesloten van de openbare weg, dus er was genoeg privacy.

Nu willen wij natuurlijk hier bezwaar tegen maken, maar op welke gronden kan dit. De gemeente spreekt dat sommige delen onder privaatrecht vallen en de gemeente hierop geen vergunning kan weigeren. Wie heeft er tips voor een deugdelijk bezwaarschrift?

Plaats reactie