Constructiefout dakkapel

Plaats reactie
ARO
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
Berichten: 1
Lid geworden op: ma jun 15, 2009 6:49 pm

Constructiefout dakkapel

Bericht door ARO » ma jun 15, 2009 7:00 pm

Hallo,

Wij hebben 6 jaar geleden een dakkapel laten plaatsen door een bedrijf. Nu hebben wij sinds vorig jaar scheuren in binnenmuren. We hebben er nu een bouwkundige naar laten kijken en hij is tot de conclusie gekomen, dat de constructie van de dakkapel niet deugdt. Goed om te weten, maar hoe nu verder ?

De aannemer komt deze week kijken. Maar wat kan/mag ik van hem verwachten ?
Volgens de bouwkundige is het makkelijk om de dakkapel te herstellen, maar hoe zit het met de overige schade ? ... de scheuren in de binnenmuren en plafonds ? Is dit garantiewerk ? Wat als onze buren ook klachten krijgen (wij hebben nl een tussenwoning) ? Volgens de bouwkundige steunt het dak op de buitenmuren en gaat daarna pas de binnenmuren meetrekken. Is hier ook schade ? Hoe moet dit hersteld worden ? Ik hoop dat iemand raad weet.

Gebruikersavatar
Aad Hoekstra
Bouwkundige
Berichten: 22
Lid geworden op: di jan 11, 2005 5:05 pm
Locatie: Amsterdam
Contacteer:

Re: Constructiefout dakkapel

Bericht door Aad Hoekstra » do feb 11, 2010 10:31 pm

Beste Aro,

Er is een bouwkundige die de conclusie heeft getrokken dat de constructie van de dakkapel niet deugt. Heeft hij zijn bevindingen ook opgeschreven en nader onderbouwd? Heeft hij niet wat aanwijzingen gegeven wie verantwoordelijk is voor het werk? Is er een bouwvergunning voor de dakkapel en heeft de aannemer het werk uitgevoerd volgens de tekeningen die bij de bouwvergunning horen?
Ik denk dat het verstandig is een onafhankelijke bouwkundige te vragen bij het bezoek van de aannemer aanwezig te zijn. Mocht het zo zijn dat je er met hem en de aannemer niet uitkomt kun je ook juridisch worden bijgestaan door een advocaat met bouwrecht als specialisatie. Als je wilt kan ik iemand aanbevelen.
Het is buiten kijf dat (gevolg)schade moet worden hersteld en de oorzaak moet worden weggenomen. Ik ga er even van uit dat er 3 zijn die hun verantwoordelijkheid dragen. De bouwkundige of de architect die de dakkapel heeft ontworpen, de constructeur die het geheel heeft berekend en onderbouwd en de aannemer die het werk heeft uitgevoerd. Belangrijke vraag is of het werk volgens tekeningen is uitgevoerd of dat de tekenigen en de berekening niet kloppen.
Misschien is het verstandig nu vast een expert van je verzekering erbij te halen, die weet of,hoe en bij wie er geclaimd moet worden.

Ik wens je veel succes,
Aad Hoekstra.
<a target="_blank"a href="http://www.ikoo.nl">bouwkundig tekenwerk en advies</a>

Plaats reactie