Leer alles over het onderzoeken van een fundering

Plaats reactie
aannemer amsterdam
klusser
klusser
Berichten: 43
Lid geworden op: wo jul 02, 2008 2:01 pm
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Leer alles over het onderzoeken van een fundering

Bericht door aannemer amsterdam » za apr 14, 2012 8:59 am

Funderingsonderzoek Amsterdam

Alles wat u moet weten over het onderzoeken van een fundering in Amsterdam, helder uitgelegd.

Als op een gegeven moment ramen en deuren gaan klemmen, zijn dit vaak de eerste tekenen dat er wellicht iets met de fundering van uw huis aan de hand is. Maar hoe erg zijn mijn funderings problemen dan ?. Dat is een vraag die niet zomaar te beantwoorden is want hier is echt een serieus funderingsonderzoekonderzoek voor nodig.

Natuurlijk wil je als klant duidelijkheid en zekerheid over de algehele staat van de fundering van uw huis,alleen een gedegen funderingsonderzoek kan uitsluitsel geven.

Allereerst voeren wij een visuele controle uit aan de buitenzijde van het huis, we kijken naar de voor en achtergevel om te zien of er al duidelijke tekenen van verzakkingen, scheuren te zien zijn zijn, dit zegt veel maar niet alles over de algehele staat van de fundering van uw huis.

De gemeente in Amsterdam classificeert de staat van de fundering met een funderingscode. Deze funderingscode loopt van 1 tot 4. Funderingscode 1 is zeer goed en funderingscode 4 is zeer slecht. Als u een funderingscode 4 krijgt dat schrijft de gemeente u aan en wordt u verplicht het funderingsherstel zo snel als mogelijk te gaan uitvoeren.

Een tweede methode is is een graaf onderzoek oftewel een funderingsinspectie bij voorkeur grenzend aan de voorgevel en 1 van de bouwmuren. Doorgaans gaan we graven op de plek waar we de grootste verzakking in het metselwerk van de voorgevel of achtergevel zien.

Een derde methode is de lintvoegmeting hierbij meet men het verloop van de horizontale metsel voeg , hierdoor kan je goed zien hoe verzakt het metselwerk is ,wat natuurlijk iets zegt over de fundering van de gevel

De vierde methode is een waterpasmeting en die vindt vaak binnen in het huis plaats.

Als je een funderingsinspectie uitvoerd in Amsterdam moet je soms wel bijna 2 meter diep graven t.o.v. straat niveau om de paal koppen en de daarboven gelegen hout constructie (langshout en kespen) te zien. Als de houten paalkoppen er slecht aan toe zijn kun je dat vaak zien maar niet altijd. Bij twijfel gebruiken wij een stalen priem die we in de houten paalkop drukken om te bepalen hoe zacht de houten paalkop is, of anders gezegd hoe rot deze is.

Uiteraard is er ook specialistisch gereedschap om deze test uit te voeren maar een simpele test zegt ook al veel over de kwaliteit van de houten paalkoppen.

De houten constructie die bovenop de houten paalkoppen ligt heet het langshout en de kespen, ook deze constructie kan er slecht aan toe zijn.

Iets wat ook vaak voorkomt is dat de palen bijna onder de fundering "uitschieten", oftewel de palen staan schuin en niet meer loodrecht onder het metselwerk van de bouwmuur

Een andere methode om echt uitsluitsel de algehele staat van de fundering is het aanbrengen van meetbouten op de voorgevel, achtergevel en de bouwmuren.

Je kunt dan bijvoorbeeld over een korte maar ook over een langere periode kijken hoeveel het pand verzakt. Het aanbrengen van meetbouten en het monitoren van de meetbouten besteden wij uit aan een gespecialiseerd bedrijf.

Ik heb dit artikel geschreven voor iedereen die op 1 of andere manier met funderingsherstel te maken krijgt en hierdoor hopelijk iets meer inzicht heeft gekregen over de methoden van funderingsonderzoek in Amsterdam.


Leer alles over bouwen, verbouwen en het inrichten van je huis bekijk het allemaal

http://www.youtube.com/user/totaalconceptbouwers

Of bekijk een hele serie filmpjes die over funderingsherstel gaan


LinkMet vriendelijke groet,

Fred Tokkie

Aannemer en bouwkundig adviseur
Laatst gewijzigd door aannemer amsterdam op do mei 24, 2012 1:47 pm, 5 keer totaal gewijzigd.
LEES HOE ONZE KLANTEN OVER ONS DENKEN: http://g.co/maps/y9g7e

aannemer amsterdam
klusser
klusser
Berichten: 43
Lid geworden op: wo jul 02, 2008 2:01 pm
Locatie: amsterdam
Contacteer:

Leer alles over funderingsherstel in Amsterdam

Bericht door aannemer amsterdam » za apr 14, 2012 9:05 am

Funderingsherstel Amsterdam

Alles wat u moet weten over funderingsherstel in Amsterdam, helder uitgelegd.
Wanneer je de fundering van je huis moet vervangen is dit voor veel huis eigenaren een heftige ingreep en waarvoor u ook nog eens flink in de buidel moet tasten.

Er zijn veel huizen in Amsterdam met een matige of slechte fundering, voor een leek is het vaak moeilijk in te schatten hoe slecht de fundering er aan toe is en of deze wel echt vervangen dient te worden of niet.

Het hebben van een huis met een slechte fundering is als een auto zonder APK. Deze auto is slecht verkoopbaar en brengt minder geld op dan een auto met een APK . Dit geldt ook voor een huis in Amsterdam, je komt als eigenaar of VVE voor een hele lastige keuze te staan als je fundering twijfelachtig is. Zodra je huis een funderingscode 3 krijgt wordt het al een moeilijk verkoopbaar huis of appartement. Wel iets ondernemen betekent dat je diep in je buidel moet tasten en je vaak in een financieel en bouwkundig onzeker project moet stappen. Buren die niet meewerken, tegenwerken of onterecht schade proberen te claimen, of het bouwproces vertragen. Vaak komen er ook nog advocaten aan te pas. Allemaal geen prettig vooruitzicht.

Laat je dus ondersteunen door een zeer vakkundige en ervaren partij die u door dit complexe
proces heen loodst.

Met vriendelijke groet,

Fred Tokkie

aannemer en bouwkundig adviseur in Amsterdam
LEES HOE ONZE KLANTEN OVER ONS DENKEN: http://g.co/maps/y9g7e

Plaats reactie