Takel- constructie

Aleron
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
Berichten: 1
Lid geworden op: di aug 12, 2008 9:36 am

Takel- constructie

Bericht door Aleron » di aug 12, 2008 9:57 am

Hallo allemaal.

Ik heb een vraag over de draagkracht van een constructie.

De afmeting is 2.12 x 2.12 Mtr. Ik wil eigenlijk tegen 2 muren 3 vertikale balken schroeven met een kopmaat 70x95 mm. Deze staanders monteer ik vlak (dus 95mm zijde) tegen de muur. De bovenkant van de staanders komt op 2.60 Mtr.

Maar nu komt mijn vraag. Rondom (bovenop de 6 staanders) wil ik een vierkant maken, met daarin een +, zodat het opgedeelt word in 4 kleinere vierkanten. Hoe kan ik er voor zorgen dat deze hele contstructie een behoorlijk gewicht kan dragen in het midden? Idealiter zou het draagvermogen minimaal 250Kg zijn.
Ik dacht de balken hiervoor op hun zijkant te monteren, tegen het doorbuigen. De balken die ik gebruik hebben een kopmaat van 70x95 mm. Over de volledige lengte frees ik een sponning uit op 2 hoeken waar ik een aluminium L- profiel in laat verzinken. Dit voor wat extra stevigheid, tegen het doorbuigen en het beschermen tegen stoten.

Ik hoop dat ik een beetje duidelijk heb kunnen maken wat ik wil. De toepassing is het kunnen takelen van zwaardere voorwerpen, denk bijv. aan electro- motoren e.d.
Indien nodig wil ik wel een schetsje maken, maar ik ben geen technisch tekenaar. :lol:

Vriendelijke groet,
David

Plaats reactie