Expert waterleidingen

Post Reply
reijn
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
Posts: 1
Joined: Fri Jan 29, 2010 6:06 pm

Expert waterleidingen

Post by reijn »

Beste forumleden,

Momenteel heb ik een zware discussie met de verkoper van mijn woning (bouwer failliet) omtrent de waterleidingen (die door een appartementencomplex lopen). De waterleiding is aangelegd volgens een bepaalde pvc constructie die volgens het bouwbesluit is toegestaan. Echter, het veroorzaakte tot nu toe een aantal zware lekkages (springen leidingen) bij diverse mensen in het complex. De verkoper geeft aan dat het allemaal correct is. Ik wil graag een contra expertise laten doen door een bureau/firma dat geen direct belang heeft bij het ook plaatsen van een oplossing. Via internet en andere fora kom ik niet veel verder. Kent een van u toevallig een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is?

Alvast dank voor uw reactie.
Herman
Bouwlink Team member
Bouwlink Team member
Posts: 1058
Joined: Fri Jan 21, 2005 1:06 pm

Re: Expert waterleidingen

Post by Herman »

Neem eens contact op met de fa Munters (Alphen ad Rijn geloof ik). Die hebben bij mij een lekdetectie uitgevoerd. o.a. leidingen afgeperst, rioolinspectie, vochtmetingen en detectie met kleurstoffen.
Wellicht dat ze ook iets nuttigs kunnen zeggen over de leidingen. Ze kunnen in ieder geval lekkages erin opsporen.

Die PVC leidingen zijn waarschijnlijk wel geschikt. (als je achter het merk en type kan komen is dat zo uit te vinden). je moet ze natuurlijk wel goed in elkaar zetten...
Inactief account
Post Reply