Sauzen of stucen?

Post Reply
rbroeshart
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
Posts: 1
Joined: Sun Apr 08, 2007 10:25 pm

Sauzen of stucen?

Post by rbroeshart »

Ik heb aan de wanden eerst raggelwerk geplaatst, daarover heen osb platen van 18 mm en vervolgens gipsplaten erop geschroeft.

Ik twijfel over de wandafwerking. Is het nodig om alles te laten stucen of is alleen naden dichtsmeren voldoende, waarna we de boel kunnen sauzen. Ook de vraag wat de kosten ongeveer zijn om het te stucen en wat de kosten zijn bij dichtsmeren. En met betrekking tot dat laatste wie laat je dat doen?

Alvast bedankt voor jullie adviezen.

Raymond
Herman
Bouwlink Team member
Bouwlink Team member
Posts: 1058
Joined: Fri Jan 21, 2005 1:06 pm

Post by Herman »

Geen ervaring met wanden, maar mijn plafond is dichtgesmeerd, afgeschuurd, en om het echt vlak te krijgen daarna nog 2 keer hetzelfde liedje. Het heeft 4 jaar best strak gehangen, maar nu begin je de naden toch enigszins te zien.

Ik zou het dus toch (laten) stucen. zelf in de stucprimer zetten (dat kan echt niet fout gaan) en dan de stucadoor laten komen.

Prijs: wit 18 euro per m2 (incl materiaal) of soms lager. Let op! 6% BTW voor oude huizen, 19% voor nieuwe huizen.

Polski Kluski doet het goedkoper, maar je moet mazzel hebben wil je een goeie treffen.
Inactief account
Post Reply