last van kozijn

Kozijnen, ramen, deuren, schuifpui, beglazing
BUTTON_POST_REPLY
remyd
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
BerichtenCOLON 1
GeregistreerdCOLON Di Apr 16, 2013 5:38 pm

last van kozijn

Bericht door remyd »

Goedeavond allemaal, heb vorig jaar een nieuw kunststof kozijn geplaatst met hr ++ en ventilatierooster. Nu al bijna een jaar klachten van tocht. Kan helaas niet de oorzaak achterhalen. Er is niet een plek waar je de tocht doorheen voelt komen. Bedrijf beweert dat alles goed gemonteerd is. Kan het zijn dat dit koudeval is veroorzaakt door het ventilatierooster ?? Deze is op de bovenkant van het raam geplaatst. Af en toe is het zelfs zo dat je de lamellen letterlijk zie bewegen. Word er knettergek van. Ook staat er helemaal geen hr vermelding in het glas ... overweeg nu door een ander bedrijf er een compleet nieuwe ruit zonder ventilatierooster in te laten zetten maar zal dit de klachten wegnemen ??
RvdB
Meesterklusser
Meesterklusser
BerichtenCOLON 352
GeregistreerdCOLON Vr Jan 25, 2008 12:05 pm

Re: last van kozijn

Bericht door RvdB »

Erg grote kans dat de tocht door het ventilatierooster wordt veroorzaakt. Je trekt hierdoor immers koude buitenlucht naar binnen. Feitelijk zou je onder het ventilatierooster een radiator moeten hebben zodat de warme opstijgende lucht de koudeval vanuit het ventilatierooster opheft.

Andere mogelijkheid is de aansluiting van het kozijn op het stelkozijn. Als hier geen (goede) rubbers zijn gebruikt kan dit tocht veroorzaken. Als je met een waxinelichtje langs de kozijn aanslauitingen gaat zou je het vlammetje zien bewegen daar waar lekkages zitten.
BUTTON_POST_REPLY