Tegelvloer in uitbouw

BUTTON_POST_REPLY
RamonG
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
BerichtenCOLON 1
GeregistreerdCOLON Ma Mei 13, 2013 1:27 pm

Tegelvloer in uitbouw

Bericht door RamonG »

Ben mijn woning compleet aan het opknappen. Wij willen een tegelvloer (houtlook tegels 300x1200 mm) met vloerverwarming. De vloerverwarming wordt ingeslepen in de bestaande dekvloer, nadat deze met egaline volledig vlak en gelijk is gemaakt

Nu is er in de hoek tussen woonkamer en keuken echter een stukje aangebouwd van 3x3 meter. Aanbouw dateert van 1985, huis van '79.

Met het verwijderen van de oude vloer daar is de bovenste cementdekvloer meegekomen en die zullen we dus eerst aan moeten storten. Echter het uitbouwtje bestaat uit gestorte betonvloer op isolatie materiaal op zand. Terwijl de rest van de begane grond bestaat uit betonnen ' broodjes en balken', voorzien is van een kruipruimte en op palen gefundeerd. We willen de tegelvloer uiteraard helemaal doorleggen over de begane grond, inclusief de uitbouw, liefst zonder dilatatie voeg.

Mijn vragen voor een goede tegelvloer zonder scheurvorming:
- Gaan de uitbouw en overige beganegrondvloer ten opzichte van elkaar nog werken? Met scheurvorming in dekvloer en tegels ter plaatse van aansluiting tot gevolg?
- Cementvloertje uitbouw wapenen?
- Hoe het cementvloertje te verbinden met bestaande cementvloer van de aansluitende beganegrond vloer, zodat bij die aansluiting geen scheurvorming optreedt?
- Is hier dilatatievoeg nodig. Zo ja hoe?
Gebruikers-avatar
Rick
Bouwlink Team member
Bouwlink Team member
BerichtenCOLON 772
GeregistreerdCOLON Do Dec 30, 2004 6:57 pm

Re: Tegelvloer in uitbouw

Bericht door Rick »

Ik zou de vloer dilateren met een stukje piepschuim en dan de tegelvloer precies boven de dilatie kitten en niet voegen.
Afbeelding
Tegelmonster of tegelmonsters makkelijk bestellen voor architect of professional.
BUTTON_POST_REPLY