Badkamer op ongelijke houten vloer

BUTTON_POST_REPLY
ster100
klusser
klusser
BerichtenCOLON 45
GeregistreerdCOLON Zo Jul 01, 2007 1:25 pm

Badkamer op ongelijke houten vloer

Bericht door ster100 »

Ik wil een badkamer aanleggen op een niet gelijke houten vloer (formaat moet worden: 200 cm x 300 cm. en halverwege verloopt de vloer zo'n 1,5 tot 2 cm). Hoe egaliseer/vlak maken ik dit het beste voordat ik begin?[/b]
Herman
Bouwlink Team member
Bouwlink Team member
BerichtenCOLON 1058
GeregistreerdCOLON Vr Jan 21, 2005 1:06 pm

Bericht door Herman »

2 mogelijkheden:

1. Houten vloer verwijderen, lewisplaat (zwaluwstaartplaat) erin, en daarop een cementdekvloer. Deze kan je dan perfect recht afwerken.

2. Houten vloer verwijderen, balken langs de oude balken schroeven, zodanig dat de bovenkant van de nieuwe balken netjes waterpas ligt. Hierop nieuw plaatmateriaal, of de oude planken weer schroeven, en dan verder met de vloer naar wens (tegelen rechtstreeks op planken is niet aan te raden, liever dan de planken weglaten, en 2x 18mm multiplex oid erop schroeven. (om de 15cm schroeven)
Inactief account
peppi
verbouwer
verbouwer
BerichtenCOLON 3
GeregistreerdCOLON Zo Jun 01, 2014 8:56 pm

Re: Badkamer op ongelijke houten vloer

Bericht door peppi »

ik zou voor optie 1 gaan zoals Herman aangeeft maar ipv cement beton nemen en minimaal 3 cm dekkend boven de zwaluwstaartplaat.
deze zo goed als waterpas erin storten/smeren en daarna egaliseren met een egalisatiemortel evt gelijk een afscheiding maken door middel van rachels voor een inloopdouche alvorens te egaliseren. wanneer de egalisatie hard is de rachels verwijderen en het douche gedeelte op afschot tegelen.
gietvloertips
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
BerichtenCOLON 1
GeregistreerdCOLON Di Okt 28, 2014 7:34 pm

Re: Badkamer op ongelijke houten vloer

Bericht door gietvloertips »

Klopt, zoals herman zegt.
BUTTON_POST_REPLY