Pagina 1 van 1

Houten vloer egaliseren voor laminaat

GeplaatstCOLON Vr Feb 24, 2006 8:17 pm
door Jon
Op zolderetage heb ik een houten vloer met " kuilen". Een aantal balken hangen iets door t.o.v. andere balken waardoor een verschil is ontstaan van 1 tot 6 mm.

Op de ongelijke houten vloer ga ik een ondervloer (Isofelt 8.5 mm) leggen en vervolgens kliklaminaat.

Om doorveren van het laminaat te voorkomen wil ik de houten vloer eerst egaliseren. Ik heb me al georienteerd (Knauf heeft o.a. een vloeibaar egalisatie product dat de kuilen kan opvullen), maar wil graag mensen horen die zo'n klus al -succesvol- gedaan hebben. Hoe en waarmee is dit gebeurd?

NB. Spaanplaat of underlayment is geen optie omdat, als je dat aan de ondervloer vastschroeft, de " kuil" blijft bestaan. Dit zou uit te vullen zijn, maar dat is naar mijn idee omslachtiger dan een vloeibaar middel. Vandaar de vraag.

GeplaatstCOLON Za Feb 25, 2006 12:38 am
door Jan Hendrik
Het egaliseren van houten ondervloeren is in het algemeen zeer kritisch. Dit komt doordat je een dun hard laagje gaat aanbrengen op een ondergrond waar relatief veel werking in zit. Wat volgens mij in dit geval één van de veiligste opties is, is het cysteem van Fels, waarbij je de ondervloer egaliseert met korrels, waarna je platen fermacel aanbrengt.

mvg Jan Hendrik

GeplaatstCOLON Za Feb 25, 2006 9:20 pm
door Herman
Kan je in de kuilen niet een of meerdere lagen van die dunne ondervloer leggen. (dat spul met of zonder aluminium laag, een mm of 2-3 dik)
De overgangen worden daarna wel weer uitgevuld door de dikkere ondervloer.