Pagina 1 van 1

Lekkage onder de vloer

GeplaatstCOLON Za Jan 17, 2015 1:53 pm
door Kristallix
7 jaar geleden heb ik een volledig onderkelderd huis laten bouwen. Die kelder is een normale woonverdieping onder het maaiveld met aan één zijde een kozijn van 6 meter hoog van waaruit je op een kelderterras kunt komen. Buitenterras en binnenvloer zijn dus verbonden. Normaliter hoor je een kim te bouwen onder het kozijn en muur, maar na wat later bleekt heeft de architect dit niet ingetekend en dus is het ook niet gemaakt. Gevolg: lekkages onder de vloer. In overleg met de aannemer een 'specialist' ingehuurd die de boel heeft open gemaakt en er een soort van waterdichte substantie tegenaan heeft gesmeerd. Na 4 pogingen leek het lek te zijn gedicht, maar door de hevige regenval is het probleem weer terug. Gelukkig wordt het water in een put opgevangen maar op lange termijn heeft het vocht helaas invloed op het stucwerk. Het probleem moet dus worden verholpen, echter merk ik dat de aannemer niet goed weet hoe dit op te lossen. Ik ben dus op zoek naar een betrouwbare partij die waterlekkages kan opsporen EN ik ben op zoek naar een partij die het vervolgens definitief kan dicht maken.

Los daarvan vraag ik me af of het mogelijk is om alsnog een kim onder kozijn/muur te bouwen. Volgens de aannemer onmogelijk, maar ik heb twijfels. Wie kan mij adviseren???

Re: Lekkage onder de vloer

GeplaatstCOLON Za Jan 24, 2015 2:28 pm
door Kristallix
Deze topic wordt vaak bekeken maar helaas niet beantwoord. Ik kan toch niet uniek zijn in ons natte Nederland?!

Re: Lekkage onder de vloer

GeplaatstCOLON Ma Jan 26, 2015 3:40 pm
door Rick
Is ook een erg lastig probleem.
Kelder of niet binnen vloer en buitenvloer zijn verbonden, dat ga je niet oplossen met een kim. Je hebt hier een koudebrug die onderbroken moet worden, een sparing onder het kozijn is volgens mij wat de aannemer bedoeld en geen optie. terrasvloer isoleren en bedekken met dakbedekking en vervolgens terrastegels zou een optie kunnen zijn.
Injecteren weet ik niet of dat een oplossing biedt. Je zou even contact op kunnen nemen met injection nederland in Vianen.