Dringend hulp nodig - ventilatiesysteem

Afzuiging, Mechanische ventilatie, roosters e.d.
BUTTON_POST_REPLY
Mleissa
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
BerichtenCOLON 1
GeregistreerdCOLON Do Okt 11, 2018 1:39 pm

Dringend hulp nodig - ventilatiesysteem

Bericht door Mleissa »

Ik hoop dat er hier iemand is die kennis heeft van het balansventilatiesysteem in nieuwbouw woningen. Ik woon al bijna 3 jaar in een nieuwbouw appartement (in een complex van 40 woningen) en er gaat helaas iets (vreselijk) mis met het ventilatiesysteem. Bijna elke avond krijg ik kookluchten in mijn woning geblazen van andere bewoners. Soms wel twee keer op een dag. Ik ben niet de enige die er last van heeft, hier en daar hebben mensen in het gebouw er ook last van. (ik ben volgens mij wel de enige die er het meeste last van heeft). De bouwer heeft verschillende dingen gecheckt in de woning (zoals of de aan en afvoer goed aangesloten is), maar zover zij kunnen zien is alles goed aangesloten.

Sommige buren hebben hun afzuigkap wel op het systeem aangesloten, maar volgens de bouwer en degene die het systeem heeft geïnstalleerd zou dat niet zoveel overlast moeten kunnen veroorzaken. In de zomer heeft niemand er overigens last van, wat het ook wel apart maakt.

Ik zit elke avond met kookluchten van iemand anders of in de kou omdat ik alles opzet om door te laten luchten. Beide is niet echt meer uit te houden. Hoop dat iemand tips (of de oplossing!) heeft over wat het zou kunnen zijn. Alvast veel dankt!!
CAF
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
BerichtenCOLON 2
GeregistreerdCOLON Ma Feb 18, 2019 1:50 pm

Re: Dringend hulp nodig - ventilatiesysteem

Bericht door CAF »

Goedemidag Mleissa,

Een apart verhaal wat vanaf hier moeilijk is in te schatten.
Tegenwoordig is het zo dat de aan- en de afvoer d.m.v een ventilatiesysteem gescheiden zijn aangebracht.

Wat ik denk is dat de afvoer van de buren de boosdoener is. Als de afvoer goed aangesloten is, moet dus in het kanaal zelf een lek zitten waar de stankoverlast aan te wijten is. Ik zou aan de aannemer vragen de installateur erbij te halen en e.e.a. door te laten meten.

Groetjes.
BUTTON_POST_REPLY