schuurwerk op binnenwanden

Plaats reactie
klus71
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
Berichten: 1
Lid geworden op: za jul 24, 2010 9:27 pm

schuurwerk op binnenwanden

Bericht door klus71 » za jul 24, 2010 9:56 pm

Op dit moment voorziet een stucadoor ca. 60m2 binnenwand van schuurwerk. Ons is gezegd dat dit wit opdroogt en gelijk de eindafwerking is.
De eerste dag heeft hij de fermacelplaten voorzien van de geelbruine voorstrijk, metalen hoekjes op de hoeken met Fix en Finish gelijmd, gaasband over de naden geplakt en alle schroefgaten geplamuurd met Fix en Finish.
De tweede dag is hij aan de gang gegaan met groene zakken waar Schuurband op staat en zo op het eerste gezicht verliep dat netjes. Maandag komt hij terug om het laatste wandje te doen.

Vandaag echter hebben we het stucwerk nog eens goed staan bekijken en is er steeds meer onzekerheid ontstaan of het wel goed gaat. Er is bijvoorbeeld een uitstekend wandje van 1 meter breed met op de hoeken stucprofieltje wat volgens mij 3mm uitsteekt. Als ik mijn waterpas tegen dit wandje houdt, dan zit in het midden een kier van ongeveer 3mm. Oftewel, daar zit nog geen millimeter dikte. We zien eigenlijk bij alle wanden dat bij de metalen stucprofielen de dikte van het stuc ca. 3mm is en al snel gaat dat terug naar ca. 1mm of nog minder.

Keken we op plekken waar zonlicht opvalt, dan zien we allemaal witte vlekken.
Deze lijken wel van de met Fix en Finish geplamuurde schroefgaten. Op diverse plaatsen zien we het gaas er ook doorheen komen.

Voor 50m2 zijn er op dit moment 6 zakken schuurband gebruikt. Als we de tekst op de zak lezen dan staat daar dat de minimale dikte 8mm is. Zoals gezegd varieert de dikte van ca. 3mm op de hoeken tot nauwelijks 1mm in het midden van de wanden.

Is dit allemaal redelijk normaal of gaat hier wat mis? Alvast dank voor uw reaktie.

YANKEES
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
Berichten: 1
Lid geworden op: zo aug 01, 2010 2:24 am

Re: schuurwerk op binnenwanden

Bericht door YANKEES » zo aug 08, 2010 7:40 am

:shock: GEACHTE,

HEER,Overal moet de zelfde laagdikte zitten,nadeel van schuurwerk is dat je het niet meer kan bijwerken,en op muren zitten heel snel beschadigingen.optie is een lambrizering te schilderen met een watergedragen verf. :D :D
MvG.Yankees.

rodneyketting
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
Berichten: 2
Lid geworden op: di dec 21, 2010 6:36 pm

Re: schuurwerk op binnenwanden

Bericht door rodneyketting » di dec 21, 2010 6:45 pm

helaas hebben gipsen en schuurgipsen door toevoeging van te veel water last van inkrimpen en zo als ik dit hier lees is dit hier het geval! ook wil ik graag nog even toevoegen dat fermacell plaat een crime is voor elke stucadoor in nederland (ikzelf heb 17 jaar ervaring (eigen bedrijf) en heb in mijn hele carriere nog niet 1 fermacell muur gestuct die niet naderhand in gaan werken(lees scheuren)
in mijn optiek is fermacell leuk om je hangende toilet aan op te hangen of een wandje(mits uit 1 plaat) mee te maken,maar zoals het in de nieuwbouw gebruikelijk is om voor en achter gevels mee af te werken,is voor de bouwer lekker makkelijk maar voor de afwerker een risicovolle onderneming

rodneyketting
Ik Bouw en Verbouw
Ik Bouw en Verbouw
Berichten: 2
Lid geworden op: di dec 21, 2010 6:36 pm

Re: schuurwerk op binnenwanden

Bericht door rodneyketting » di dec 21, 2010 6:46 pm

als ik het zo lees heb je gewoon een slechte stucadoor aangenomen!!!

Plaats reactie